Ty nejúčinnější rady na to, jak zhubnout

0_1

Hubnutí (resp. snaha o něj) je fenoménem, který v určité fázi života zasáhl alespoň na nějaký čas většinu z nás. Nikdo nespočítá, kolik novoročních předsevzetí nebo tichých slibů před letních sezónou každoročně padá, ani kolik jich mizí v zapomnění bez jakéhokoliv výraznějšího úspěchu. Příčinou toho druhého však nebývá vždy jen slabá vůle, příčinou je nezřídka kdy i fakt, že mediální prostor je zahlcen „zaručenými“ návody a „zázračnými“ recepty na hubnutí. Prvním předpokladem úspěchu je tak schopnost nalézt mezi tolika nesmysly skutečně odborné a fungující rady, jinými slovy, umět se obrátit na skutečné profesionály.

Jdeme na to!

Jak tedy při hubnutí taková ideální dieta vypadá? Přístupů může být samozřejmě několik, vždy je však třeba začít od uvědomění si, co vlastně člověku potrava dává. Prostřednictvím jídla přijímáme tři základní živiny, tuky, sacharidy a bílkoviny. Hledáme-li jejich ideální poměr pro tu fázi života, ve které chceme shodit přebytečná kila, mějme na paměti, že naše tělo si chodí pro energii primárně do svých zásob sacharidů. Teprve ve chvíli, kdy tuto možnost nemá, vezme zavděk tuky. Z výše uvedeného plyne, že klíček k úspěchu je omezit přísun sacharidů ve prospěch tuků. Při takového redukční dietě, často označované jako ketogenní, je proto ideální poměr 60-70 % tuků proti 5-10 % sacharidů. Zbytek potom vyplňují bílkoviny.

Zdravý životní styl

1

Stejnou důležitost však má i náš celkový přístup k dietě. Neoddělitelně k ní patří dostatek spánku, stejně jako odolnost vůči dělání kompromisů se sebou samými. Je také logické, že výrazné zlepšení výsledků přinese i poctivý kardio trénink. Několik procent navíc vám mohou přidat i vhodně zvolené suplementy a spalovače tuků. Buďte ale pozorní a používejte je v situacích, pro které jsou určeny, tj. před spaním, před tréninkem, po tréninku apod.

Budete-li poctivý sami k sobě a spolehnete-li se na skutečně kvalitní a profesionální rady i suplementy, vytouženého úspěchu jistě dosáhnete.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.